İki Kadın İki Aşk – Suat Derviş

İki kadın: Macide ve Perihan.
İki aşk: Piyano ve erkekler.
Macide piyanoya tutkulu bir aşk derecesinde bağlı, genç ve güzel bir kadın. Okulu bitirdikten sonra Rauf’la evleniyor, bir süre sonra da kızı Perihan’ı dünyaya getiriyor. Buraya kadar her şey olması gerektiği şekilde güzel. Ancak günün birinde kocasının okul arkadaşı Cemil’le tanışıyor ve seneler önce piyano hocasının ona söylediği şey gerçekleşiyor. Tıpkı piyanoya duyduğu gibi tutkulu bir aşkla Cemil’e bağlanıyor ve bu uğurda önce kocasını ve kızını, sonra da çok sevdiği piyanosunu geride bırakıp bir yıkıma doğru koşuyor.
Suat Derviş önce Macide sonra da Perihan üzerinden bu iki tutkulu aşkı tadına doyulmaz bir lezzette okura aktarmayı başarmış bir yazar.
Kitap da bu güzellikle kendinizi hemen kaptıracağınız ölçüde akıcı ancak o kadar çok yazım yanlışı, anlam karmaşası ve düşük cümle ile dolu ki güzelim kitap adeta bir işkence oldu çıktı. Karakterlerin göz renginin her sayfada değiştiğini düşünün mesela.
Bu hataları görmezden gelirseniz çok etkileyici bir kitap ben çok sevdim. Yazardan okuduğum ilk kitaptı ancak son olmayacak.
#kzlgezegenöneriyor #ikikadınikiaşk #suatderviş #ithakiyayınları