Gece Yarısı Kütüphanesi – Matt Haig

Berbat bir hayatı olduğunu düşünen Nora Seed kendini öldürmeye karar verir ve bunun sonucunda, kendini, içinde bambaşka hayat ihtimallerinin yazılı olduğu kitaplarla dolu bir kütüphanede bulur: Gece Yarısı Kütüphanesi. Bu kütüphanedeki her bir kitap Nora’nın başka kararlar alsaydı yaşayacağı hayatları anlatır ve burada saat hep 00.00’dır.
Bir hayattan diğerine gidip gelen Nora’nın önünde iki seçenek var: Ya gittiği hayatlardan birinde gerçekten mutlu olarak kalacak ya da gerçekten ölecek.
Gece Yarısı Kütüphanesi hemen hemen herkeste gördüğüm için çok merak ettiğim bir kitaptı ama okumak için popülaritesinin biraz geçmesini bekledim. Akıcı mı evet çok akıcı. Bir oturuşta okuyabiliyorsunuz. Ama bana edebi bir doyumdan ziyade kafa dağıtmalık bir film izliyormuşum hissi verdi.
Kütüphanelerin ve birden fazla hayat barındıran kitapların arasında olmak şüphesiz ki kitap severleri çok mutlu ederdi. Ama bu hayatlar bizim hayatlarımız olsaydı aynı şeyi düşünür müydük emin değilim.? Peki siz böyle bir kütüphanede bulunmak ve aldığınız her kararda değişen hayatlarınızı görmek ister miydiniz?
#geceyarısıkütüphanesi #matthaıg #midnightlibrary #domingoyayınları